Koffie, reeds 3 generaties een passie bij Stroobants!

Koffiebranderij Stroobants is opgericht door Paul Stroobants in 1933. Maar de passie was al een generatie vroeger in de familie aanwezig: de ouders van Paul Stroobants hadden op hetzelfde adres sinds 1902 een delicatessenzaak waar ze ook reeds hun eigen merk koffie verkochten.

De delicatessenzaak was gelegen in de Schaffensestraat 64, naast een, tramstation, in Diest. Veel inwoners van de omliggende gemeenten kwamen hier hun inkopen doen.

Door de grote vraag naar koffie specialiseerde Paul Stroobants zich in de koffie en startte een eigen koffiebranderij in een naastgelegen pand.

Sinds het overlijden van Paul Stroobants in 1986 wordt de zaak verdergezet door één van zijn zonen, Marc Stroobants. In 1995 kwam er naast de branderij een nieuw gebouw waarin het magazijn, de kantoorruimte, een klein koffiemuseum en een winkeltje, dat te bereiken is via de Oude Tramweg, gehuisvest zijn.

In 2015 heeft de koffiebranderij het historisch pand “Het Dambord” aangekocht. Door de aankoop van dit gebouw wil Stroobants koffie zijn verbondenheid met de thuisstad Diest beklemtonen. De bedoeling van dit koffiehuis is de mensen laten kennismaken met de vele verschillende manieren van koffiezetten en verscheidenheid aan koffiesmaken.