Bij ons staat de kwaliteit van de koffie centraal!

De kwaliteit wordt regelmatig gecontroleerd.

Wij kopen onze ruwe koffies bij betrouwbare invoerders die zelf hun product nauwlettend bewaken.

Wanneer wij een partij koffie willen aankopen ontvangen we via de invoerder een staal vόόr de verscheping naar Antwerpen of Zeebrugge.  Met een staalbrander kan een staaltje van 100gr koffie op dezelfde wijze als in de grote koffiebrander worden gebrand. Op deze manier wordt de smaak en het aroma van de koffie getest en beslissen we of we deze partij nemen.

Bij aankomst van de koffie in ons magazijn vergelijken we de partij met het ontvangen staal en keuren nogmaals de smaak en kwaliteit van de ontvangen bonen.

Wij verkopen vooral  koffiemengelingen van de beste koffies uit de productielanden. De koffiemelanges worden met zorg samengesteld door Marc Stroobants, meester koffiebrander. Aantal zonuren, regen, wind, bodem en hoogte beïnvloeden de smaak van de koffieboon. Koffiebonen van dezelfde regio kunnen van oogst tot oogst verschillen. Een pakje koffie bestaat uit verschillende koffiesoorten die zodanig gemengd moeten worden om steeds dezelfde stabiele smaak te bekomen.  De mélanges worden samengesteld vόόr het branden.

Origine koffies  zijn koffies afkomstig uit één bepaalde regio of streek  en hebben een specifieke en unieke smaak eigen aan die welbepaalde bodem en weersomstandigheden tijdens de groei.  Origine koffies  worden dus niet gemengd.