Cafeïnevrije koffie

Een gespecialiseerd bedrijf decafeïneert de ruwe koffie, dit gebeurt dus voordat de koffie wordt gebrand. Om de cafeïne uit de koffiebonen te halen gebruikt men dichloormethaan als extractiemiddel. De bonen worden vochtig gemaakt met water en 30 minuten in het extractiemiddel geweekt. Dit proces wordt enkele keren herhaald. Vervolgens worden de bonen gestoomd om de resten oplosmiddel te verwijderen, dan met warme lucht gedroogd en met koude lucht afgekoeld.

Onze zachte koffie

Sommige koffiesoorten zijn van nature zachter: zij hebben een iets lager cafeïnegehalte en een lagere zuurtegraad. Door het licht branden van deze koffiebonen bekomen wij onze soort “zachte koffie” die goed verteerbaar is.

Maragogype

De maragogype of olifantsboon is een grotere koffieboon dan de doorsnee arabica of robustabonen. De plant, een arabicahybride, werd voor het eerst ontdekt in Brazilië in de 19de eeuw in het gewest Maragojipe maar wordt nu ook in andere koffielanden geproduceerd. De planten vragen veel zorg en de opbrengst per plant is lager dan andere arabica variëteiten.